Головна / новини / змагання / ЧУ U-23 Київ: Фінали по-львівськи: чергове золото Максименко і перша перемога Майстренко
ЧУ U-23 Київ: Фінали по-львівськи: чергове золото Максименко і перша перемога Майстренко

Сьогодні, 11 травня, у столиці стартували змагання з фехтування на шпагах на чемпіонаті України серед молоді U-23. Як серед жінок, так і серед чоловіків золото в особистій першості розіграли представники львівської школи фехтування. І якщо Анна Максименко раніше цього сезону вже виграла юніорську і дорослу національну першість, то для Лева Майстренка це перша перемога в кар’єрі на всеукраїнських змаганнях!

Анна Максименко розпочала турнір з шести перемог у шести боях в групі, прожеребилася першою і продовжила впевнену ходу вже у турі прямого вибування, де виграла ще шість поєдинків – останні два проти двох інших львів’янок. В 1/2 підопічна Зоряни Семеряк та Андрія Орліковського змусила скласти зброю Вікторію Милявську (15:9), а у фіналі здолала чинну чемпіонку України серед кадетів Аліну Дмитрук (15:12).

На заваді повністю львівському п’єдесталу стала торішня переможниця молодіжного чемпіонату дніпрянка Софія Сіденко, яку в двійку не пустила Дмитрук (15:13).

Серед чоловіків на п’єдестал пошани не потрапив ніхто з торішніх медалістів, а несподівану перемогу і свій перший чемпіонський титул на всеукраїнських змаганнях виборов Лев Майстренко. Вийшовши з групи з чотирма перемогами в п’яти боях і отримавши в посіві №19, вихованець Володимира Свистіля впевнено виграв перші три поєдинки олімпійки, зокрема в 1/8 взяв гору над своїм тезкою з Дніпра Корнієнком (15:6). А далі в 1/4 змусив скласти зброю чинного чемпіона України серед молоді та переможця нещодавнього Турніру Смірновського харків’янина Андрія Опанасенка (15:14).

Фінал чоловічих змагань, як і жіночих, став львівським дербі. Хоча і Майстренко, і його майбутній суперник у боротьбі за золото Максим Гула поступалися по ходу своїх зустрічей за вхід в двійку, але таки зуміли вирвати перемогу в Мар’яна-Антона Горецького із Закарпаття (15:13) та киянина Максима Микитенка відповідно (15:14).  

Один укол визначив і долю головного бою дня. Майстренко, поступаючись 11:13, перехопив ініціативу й останнє слово залишилося за ним (15:14).

Шпага, чоловіки (особисті)Шпага, жінки (особисті)
1. Лев Майстренко (Львів)
2. Максим Гула (Львів)
3. Максим Микитенко (Київ)
3. Мар’ян-Антон Горецький (Ужгород)
1. Анна Максименко (Львів)
2. Аліна Дмитрук (Львів)
3. Вікторія Милявська (Львів)
3. Софія Сіденко (Дніпро)