Головна / новини / змагання / ЧЄ U-23 Анталія: Чотири нагороди і третє місце у медальному заліку!
ЧЄ U-23 Анталія: Чотири нагороди і третє місце у медальному заліку!

🥇Дарія Миронюк – рапіра (особиста першість)

🥇Емілі Конрад, Анна Максименко, Аліна Дмитрук, Поліна Кулешова  – шпага (командна першість)

🥈Дарія Миронюк, Аліна Полозюк, Ольга Сопіт, Катерина Буденко –  рапіра (командна першість)

🥉Нікіта Кошман, Михайло Краснюк, Андрій Опанасенко, Максим Перчук  – шпага (командна першість)

Відзначимо, що Дарія Миронюк – шоста представниця  України, якій вдалося стати чемпіонкою Європи U-23 в особистому заліку  після Дмитра Бойка (шабля, 2008), Анатолія Герея (шпага, 2012), Олени Вороніної (шабля, 2012), Емілі Конрад (шпага, 2023) та Ольги Сопіт (рапіра, 2023). 

Золото шпажисток у заключний день змагань стало для України першою командною нагородою найвищого ґатунку в історії молодіжного Євро і 25-ю загалом!

В Анталії українська збірна повторила свій найкращий результат на континентальних першостях серед молоді за кількістю нагород. Досі нашим фехтувальникам чотири медалі вдавалося вибороти лише один раз – у Братиславі-2012. 

Ми вітаємо наших медалісток та медалістів, їхніх батьків і весь тренерський колектив з цим досягненням у надзвичайно складний для нашої держави час! Дякуємо усім спортсменам за боротьбу і за неймовірний командний дух: разом – сильніші! Низький уклін нашим захисникам, без Вас ми не мали б можливості виступати на змаганнях, підіймати синьо-жовтий прапор над п’єдесталом і примножувати спортивну славу України!