Головна / новини / змагання / ЮНІ УКРАЇНСЬКІ ШПАЖИСТКИ ЗІБРАЛИ ВСЕ ЗОЛОТО ЄВРОПИ!
ЮНІ УКРАЇНСЬКІ ШПАЖИСТКИ ЗІБРАЛИ ВСЕ ЗОЛОТО ЄВРОПИ!

Неймовірним чемпіонський хет-трик українок став ще й тому, що досягти його вдалося зусиллями лише шести спортсменок. 16-річна Емілі Конрад (Київ, особистий тренер Наталія Конрад), 16-річна Анна Максименко та 15-річна Аліна Дмитрук (обидві – Львів, особисті тренери Андрій Орліковський та Зоряна Семеряк) фехтували в усіх трьох вікових категоріях. Серед кадеток їм допомагала Марія Середа (Дніпро, особистий тренер Сергій Комаров), серед юніорок – Олександра Романова (Київ, особистий тренер Наталія Конрад), серед молоді – Поліна Кулешова (Київ, особисті тренери Олена Марко і Тетяна Рейзліна).

До цього найкращими за цим показником були угорські шаблістки, які також виграли три золоті медалі у 2022 році, але за участі восьми фехтувальниць! 

На чемпіонаті Європи, який 22-29 лютого проходив в італійському Неаполі, наші шпажистки спочатку стали чемпіонками серед кадеток, не залишивши шансів у фіналі Польщі (45:35), а згодом святкували перемогу серед юніорок. При чому долю їхнього протистояння з француженками у головному поєдинку вирішив всього один укол (45:44).

Францію змусили скласти зброю у фіналі українки й на молодіжному Євро, яке проходило 1-4 червня в турецькій Анталії (45:43). Зауважимо, що наша четвірка за середнім віком (16,75 років) була наймолодшою серед усіх 15-ти команд-учасниць, що змагалися там в жіночій шпазі!

Вітаємо з цим унікальним досягненням наших чемпіонок, їхніх особистих наставників і старшого тренера команди в усіх трьох згаданих вище вікових категоріях Ернеста Яцика. Пишаємося вами та бажаємо нових перемог на славу України!

Фото #BizziTeam / EFC