Головна / новини / змагання / Українські шпажистки – на шостому місці з найкращим командним результатом в історії виступів на Олімпіадах
Українські шпажистки – на шостому місці з найкращим командним результатом в історії виступів на Олімпіадах

Підопічні Богдана Нікішина стартували з 1/4, де схрестили зброю з сусідками по посіву китаянками на чолі з олімпійською чемпіонкою Токіо-2020 Сунь Івень. Відпустивши суперниць у першій серії боїв (10:14), наші шпажистки робили усе, щоб скоротити розрив і до заключного бою підійшли з «-2». Але вирвати перемогу все ж не змогли (41:45).

У турнірі за 5-8 місця українська команда перемогла Єгипет (45:31) і поступилася другому номеру світового рейтингу і віцечемпіонками Токіо-2020 збірній Південної Кореї (38:45), яку раніше в четвірку не пустили господарки Ігор – шпажистки Франції (31:37).

Таким чином, Харькова і Ко завершили турнір на шостому місці, яке стало найкращим результатом в жіночій шпазі за три Олімпіади, на яких Україна була представлена командою!

Дякуємо нашим спортсменкам за боротьбу, а тренерам – за роботу, вибороти командну ліцензію в такий складний час і за такої серйозної конкуренції було дуже складно. Але ви це зробили і ми були представлені в жіночій шпазі на головному старті чотириріччя. Віримо, що перемоги попереду!

Шпага, жінки (командні)
1. Італія (Мара Наварріа, Джулія Ріцці, Альберта Сантуччо, Росселла Ф’ямінго)
2. Франція (Ор’ян Малло-Бретон, Марі-флоранс Кандассамі, Коралін Віталіс, Александра Люі-Марі)
3. Польща (Алексанлра Ярецка, Рената Кнапік-Мязга, Мартина Сватовска-Венгларчик, Аліція Класік))
6. Україна (Влада Харькова, Олена Кривицька, Джоан Фейбі Бежура, Дар’я Варфоломеєва)
1/4 фіналу
Китай🇨🇳 – Україна🇺🇦 – 45:41
За 5-8 місця
Україна🇺🇦 – Єгипет🇪🇬 – 45:31
За 5-6 місця
Республіка Корея🇰🇷 – Україна🇺🇦 – 45:38