Головна / новини / змагання / ВТ 2024 Ужгород: Турнір пам’яті В.Герея відкрив новий сезон всеукраїнських змагань!
ВТ 2024 Ужгород: Турнір пам’яті В.Герея відкрив новий сезон всеукраїнських змагань!

“Турнір з фехтування на шпагах серед кадетів та юніорів пам’яті заслуженого тренера України Василя Герея”, який проходив 7-8 вересня в Ужгороді, відкрив всеукраїнський календар змагання сезону 2024/25. 

Закарпаття, як завжди, гостинно і тепло зустріло юних фехтувальників та їхніх тренерів. На доріжках  Центру олімпійської підготовки спортсменів змагалися понад 300 учасників та учасниць з Києва, Броварів, Дніпра, Запоріжжя, Львова, Харкова, Тернополя, Хмельницького, Івано-Франківська та Ужгорода. 

На урочистому відкритті змагань спортсменів, тренерів та вболівальників привітали міський голова Богдан Андріїв та начальниця Управління у справах культури, молоді та спорту Ужгородської міської ради Алла Чернобук. Також були присутні дружина В. Герея Магдалина, донька Юліанна і брат Анатолій.

«Ми змогли провести цей турнір під час пандемії і проводимо його зараз навіть в умовах війни. Голи, секунди і медалі – це важливо, але головне – це традиції і їхня велика сила!» – наголосив у коментарі телеканалу «21 Ужгород», розповідаючи про історію та організацію 25-го за ліком ювілейного турніру старший тренер ОК ДЮСШ «Динамо» Сергій Горецький.

В Ужгороді минулого вікенду було розіграно нагороди у чотирьох видах програми змагань, й у трьох з них перемога дісталася Львову.

Другий рік поспіль на найвищу сходинку закарпатського п’єдесталу в особистих змаганнях юніорок зійшла учениця Андрія Орліковського та Зоряни Семеряк Анна Максименко. 17-річна львів’янка, яка минулого сезону стала чемпіонкою світу серед кадеток та чемпіонкою України серед дорослих, впевнено проторувала собі шлях до золота, не пропустивши від жодної з суперниць більш як вісім уколів, при цьому щоразу завдаючи 15, зокрема й у фіналі проти дніпрянки Катерини Коротецької (15:8).  

Захистити чемпіонський титул серед кадетів зумів Максим Гула, цього разу перемігши у фінальному львівському дербі  Олексу Арцишевського (15:12).

Ще одна вихованка Львівської академії фехтування Поліна Спиридонова стала найсильнішою серед кадеток, здолавши у фіналі киянку Марію Мальчевську (15:13).

Не дозволив Львову забрати все золото турніру киянин Андрій Скок, який в юніорській категорії спочатку у поєдинку за вхід в двійку переміг свого товариша по столичному «Динамівцю», який також, як і він сам, тренується в Руслана Тимошенка, Дениса Лаврентьєва (15:12), а в фіналі з таким самим рахунком взяв гору над минулорічним бронзовим призером Марком-Юрієм Цигілем зі Львова.

Вісімки найсильніших в кожному виді були нагороджені пам’ятними подарунками та сертифікатами, а призери — медалями та кубками. Детальні результати тут

Шпага, дівчатаШпага, юнаки
1. Поліна Спиридонова (Львів)
2. Марія Мальчевська (Київ)
3. Вероніка Жучкова (Харків)
3. Маргарита Ангарська (Київ)
1. Максим Гула (Львів)
2. Олекса Арцишевський (Львів)
3. Єгор Калашников (Дніпро)
3. Максим Корчук (Київ)
Шпана, юніоркиШпага, юніори
1. Анна Максименко (Львів)
2. Катерина Коротецька (Дніпро)
3. Марія Середа (Дніпро) 
3. Марія Мальчевська (Київ)
1. Андрій Скок (Київ)
2. Марк-Юрій Цигіль (Львів)
3. Денис Лаврентьєв (Київ)
3. Василь Гавадзин (Хмельницький)