Головна / Новини / Різне / Фехтувальники взяли участь у відкритті Європейського тижня спорту в Україні
Фехтувальники взяли участь у відкритті Європейського тижня спорту в Україні

На спеціально облаштованій Федерацією фехтування України та відокремленим підрозділом ФФУ у м. Київ локації усі охочі могли познайомитися з нашим видом спорту, а допомагали їм у цьому спортсмени та тренери столичних ДЮСШ – №16, «Динамівець» та «Армієць», а також Олімпійського фахового коледжу імені Івана Піддубного.

Вони провели показові бої, продемонстрували, як працювати з мішенню та дали справжній майстер-клас як дітям, так і дорослим. Серед тих, хто не побоявся спробувати свої сили безпосередньо на доріжці був чемпіон Європи та призер чемпіонату світу зі стрибків у воду Олексій Середа. Триразова медалістка світової першості Олена Кривицька надихнула взяти до рук шпагу  призерку чемпіонатів Європи з академічного веслування Євгенію Довгодько. Зі зброєю в руках можна було побачити вчора й олімпійського чемпіона зі спортивної гімнастики Олега Верняєва. Індивідуальний урок з фехтування на шаблях отримала володарка олімпійської бронзи Токіо-2020 з артистичного плавання Владислава Алексіїва.

На відкриття Європейського тижня спорту завітав президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев. А урочистий старт заходам #BeActive дали президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт, Міністр молоді та спорту Матвій Бідний, а також представники дипломатичних місій в Україні.

Європейський тиждень спорту — це ініціатива Європейської комісії, спрямована на популяризацію фізичної активності та здорового способу життя. Проходить він щороку в останній тиждень вересня і охоплює всі країни Європи. В Україні організаторами заходів під гаслом #BeActive виступають Міністерство молоді та спорту, НОК України, Державна установа “Спорт для всіх” за підтримки програми Президента України “Активні Парки”.