Головна / новини / змагання / ЮЧУ 2024 Львів: Золотий день для Михайла Сидорова та Аліни Дмитрук
ЮЧУ 2024 Львів: Золотий день для Михайла Сидорова та Аліни Дмитрук

Переможцем чоловічих змагань, здобувши свій дебютний чемпіонський титул в особистій першості на такому рівні, став 17-річний киянин Михайло Сидоров. За підсумками змагань у дівчат на найвищу сходинку п’єдесталу пошани зійшла 15-річна господарка доріжки Аліна Дмитрук, перемігши у фінальному львівському дербі, яке вже стало класикою, подругу по команді, чинну чемпіонку світу серед кадеток Анну Максименко.

На шляху до на разі найбільшої своєї перемоги в кар’єрі Михайло Сидоров виграв спочатку всі шість боїв в групі, за що отримав п’ятий номер в посіві, а потім ще шість в олімпійці. Зокрема у півфіналі вихованець Дмитра Рейзліна та Олени Марко здолав чемпіона України серед юніорів-2023 і товариша по  ДЮСШ “Армієць” Максима Микитенка (15:6), а у поєдинку за золото виявився сильнішим за господаря доріжки Максима Гулу (15:9).

Відзначимо, що вихід у фінал львівський шпажист забезпечив собі перемогою в півфіналі над медалістом нещодавнього Сателіта FIE в Белграді Денисом Лаврентьєвим  (15:11). Третя сходинка таким чином вийшла київською завдяки Микитенку і Лаврентьєву.    

***

Як і Михайло Сидоров, свій перший титул чемпіонки України серед юніорок в особистій першості оформила Аліна Дмитрук. Стартувавши з шести перемог в шести боях групової стадії, вона очолила посів олімпійки, де продовжила свою переможну ходу шістьма виграними поєдинками. Учениця Зоряни Семеряк і Андрія Орліковського була просто нестримною на доріжці й до фіналу завершували усі зустрічі з різницею щонайменше в п’ять уколів. 

15:11 – з таким рахунком вийшла вона переможницею у боротьбі за золото з Анною Максименко, яка виграла останні три юніорські чемпіонати України і зокрема у 2022, перемігши у фіналі саму Дмитрук.  

Бронзовими призерками стали Єлизавета Горбачук (Львів) та Катерина Ламза (Дніпро), які в своїх півфіналах поступилися Максименко (12:15) і Дмитрук (10:15) відповідно.  

Шпага, юніори (особисті)Шпага, юніорки (особисті)
1. Михайло Сидоров (Київ)
2. Максим Гула (Львів)
3. Максим Микитенко (Київ)
3. Денис Лаврентьєв  (Київ)
1. Аліна Дмитрук (Львів)
2. Анна Максименко (Львів)
3. Єлизавета Горбачук (Львів)
3. Катерина Ламза (Дніпро)