Головна / новини / змагання / ЮЧУ 2024 Київ: Станіслав Закутній повертає чемпіонський титул, Вероніка Іванова вперше здобуває золото
ЮЧУ 2024 Київ: Станіслав Закутній повертає чемпіонський титул, Вероніка Іванова вперше здобуває золото

На найвищу сходинку п’єдесталу пошани серед хлопців, вигравши таким чином вже друге в кар’єрі особисте золото національної першості серед юніорів, зійшов Станіслав Закутній. Для цього 19-річному спортсмену з Черкас знадобилося виграти усі шість боїв в групі і ще чотири вже у якості лідера посіву в турі прямого вибування.

Зокрема в напруженому фіналі підопічний Людмили Шкалікової та Юрія Нікітіна з перевагою в один удар (15:14) взяв гору над чинним чемпіоном Даніїлом Скороходом з Миколаєва.

Третю сходинку п’єдесталу розділили представники столиці Роман Красновид та Дмитро Колобаєв, які у своїх півфіналах поступилися Закутньому (14:15) та Скороходу (11:15) відповідно.

Як і в чоловічих змаганнях, серед жінок долю золота визначив один удар! І він був на користь представниці Олімпійського фахового коледжу ім. Івана Піддубного Вероніки Іванової.

Відзначимо, що на останній національній першості серед юніорок, яка проходила в січні цього року, 17-річна киянка здобула бронзу, поступившись майбутній чемпіонці Вікторії Коротченко з Миколаєва. Цього разу їхня зустріч відбулася на чвертьфінальній стадії та завершилася реваншем Іванової (15:12). На досягнутому вихованка Гарніка Давидяна та Артема Драника не зупинилася і за вхід у двійку здолала Дар’ю Науменко з Черкас (15:7). Долю фіналу вирішив один удар! Іванова з рахунком 15:14 перемогла Майю Величко (Київ). Відтак у неї срібло.

Третю сходинку з Науменко розділила Володимира Бабенко з Миколаєва, яка у своєму півфіналі поступилася Величко (5:15).

Шабля, юніори (особисті)Шабля, юніорки (особисті)
1. Станіслав Закутній (Черкаси)
2. Даніїл Скороход (Миколаїв)
3. Роман Красновид (Київ)
3. Дмитро Колобаєв  (Київ)
1. Вероніка Іванова (Київ)
2. Майя Величко (Київ)
3. Дар’я Науменко (Черкаси)
3. Володимира Бабенко (Миколаїв)