Головна / новини / змагання / ЮЧУ 2024 Київ: Аглая Борисова «обміняла» кадетське золото на юніорське, Даніїл Матяш здобув свою першу перемогу на всеукраїнському рівні!
ЮЧУ 2024 Київ: Аглая Борисова «обміняла» кадетське золото на юніорське, Даніїл Матяш здобув свою першу перемогу на всеукраїнському рівні!

16-річний львів’янин на шляху до дебютного титулу виграв спочатку усі п’ять боїв в групі, а потім ще стільки ж у турі прямого вибування. Відзначимо перемогу учня Вікторії Бунєєвої у напруженому півфіналі над чинним чемпіоном України серед молоді Артемом Коржовим з Миколаєва (15:13). У поєдинку за золото Даніїл взяв гору над господарем доріжки Андрієм Сімоновим(15:10), з яким вони разом кілька днів тому у складі команди здобули золото ЄКЦ у Варшаві.

Третю сходинку п’єдесталу з Коржовим розділив ще один співавтор золотого успіху варшавського зразка Гліб Мухопад (Київ), який у поєдинку за вхід в двійку поступився Сімонову (12:15).  

***

16-річна киянка Аглая Борисова, яка останні два роки вигравала національну першість серед кадеток і є бронзовою медалісткою чемпіонату України серед дорослих-2024, впевнено розпочала змагання – з шести перемог в шести боях групового етапу й очолила посів олімпійки, де перші два поєдинки завершила з рахунком 15:1.

В 1/4 учениця Алли та Дмитра Миронюків перемогла киянку Марію Кадун (15:9), в 1/2 – подругу по ДЮСШ «Армієць» Єлизавету Чижикову (15:10), а у фіналі виявилася сильнішою за чинну чемпіонку України серед юніорів Мілану Степовик з Миколаєва (15:6).

Третя сходинка п’єдесталу вийшла повністю київською, адже з Чижиковою її розділила вихованка Олімпійського фахового коледжу ім. І.Піддубного Світлана Бризгалова, яка у своєму півфіналі поступилася Степовик (3:15). 

Рапіра, юніори (особисті)Рапіра, юніорки (особисті)
1. Даніїл Матяш (Львів)
2. Андрій Сімонов (Київ)
3. Гліб Мухопад (Київ)
3. Артем Коржовой (Миколаїв)
1. Аглая Борисова (Київ)
2. Мілана Степовик (Миколаїв)
3. Єлизавета Чижикова (Київ)
3. Світлана Бризгалова (Київ)