Головна / новини / змагання / ВТ 2024 Київ: Дмитрій Загребельний та Алексія Пірогова – переможці турніру на честь М.Когута
ВТ 2024 Київ: Дмитрій Загребельний та Алексія Пірогова – переможці турніру на честь М.Когута

Участь у церемонії відкриття взяли представники ФСТ «Динамо» України та Київської міської організації ФСТ “Динамо” України. З вітальними словами виступили директор ДЮСШ «Динамівець»,олімпійський чемпіон Токіо-1964 Григорій Крісс, президент Федерації фехтування України Михайло Ілляшев, перший віцепрезидент ФФУ Сергій Міщенко та рідні видатного фехтувальника Михайла Когута.

Переможцем змагань серед хлопців став представник Київської міської школи вищої спортивної майстерності.Дмитрій Загребельний, який сьогодні жодному із суперників в олімпійці не дозволив завдати більше шести ударів, і зокрема у фіналі переміг Юрія Кулешу з «Армійця» (15:6).  

А от долю золотої нагороди серед дівчат визначив один удар. Алексій Пірогова з Нетішина з рахунком 15:14 взяла гору над новоспеченою віцечемпіонкою України серед юніорок Майєю Величко (КМШВСМ).

Відзначимо, що до нагородження переможців та призерів долучилися олімпійська чемпіонка Парижа-2024 Юлія Бакастова та старший тренер нашої команди з жіночої шаблі Євгеній Стаценко.

Шабля, кадети (особисті)Шабля, кадетки (особисті)
1. Дмитрій Загребельний (Київ)
2. Юрій Кулеша (Київ)
3. Нікіта Обухов (Одеса)             
3. Ілля Сидоренко (Черкаси)
1. Алексія Пірогова (Хмельницька обл)
2. Майя Величко (Київ)
3. Дар’я Зубок (Київ)
3.  Анастасія Комісарова (Київ)