Головна / новини / змагання / Кубок України-2024 з фехтування офіційно відкрито!
Кубок України-2024 з фехтування офіційно відкрито!

Сьогодні, 17 жовтня, в Києві стартував Кубок України, який відкрив для представників фехтування перший в новому олімпійському циклі сезон 2024/25.

Відзначимо, що вперше за останні десять років турнір проходитиме у комплексному форматі. Слідом за рапіристами та рапіристками, які особистою першістю розпочали сьогодні програму змагань, на доріжки спорткомплексу ЦСК ЗСУ вийдуть представники фехтування на шпагах та шаблях.

Офіційний старт Кубка України було дано на урочистій церемонії відкриття за участі президента Федерації фехтування України Михайла Ілляшева, президента Національного олімпійського комітету Вадима Гутцайта, заступника начальника ЦСК ЗСУ Олексія Шаблія, а також легенд українського фехтування Григорія Крісса та Сергія Парамонова.

Президент ФФУ Михайло Ілляшев у своєму вітальному слові відзначив, що з цього року усі переможці турніру отримуватимуть ексклюзивні нагороди: кубки для командних змаганнях будуть перехідними, а в особистих залишатимуться в їх володарів назавжди.

На тому, що рівень проведення змагань з фехтування в країні зростає, із приємністю наголосив у своїй промові президент НОК України, почесний член ФФУ, олімпійський чемпіон Вадим Гутцайт.

«Нехай олімпійські нагороди наших шаблісток стануть для вас прикладом того, як треба тренуватися і як треба боротися, і додадуть наснаги на здобуття власних успіхів» – звернувся до учасників Кубка України очільник НОК.

Усі присутні подякували захисникам і захисницям, завдяки яким у нас є можливість проводити такі великі змагання, і хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя, боронячи свободу і незалежність України. Честь підняти державний прапор було надано чинній віцечемпіонці Європи та вихованці місцевої ДЮСШ «Армієць» Дарії Миронюк.

Змагання у розпалі, володарі перших двох комплектів нагород визначаться вже сьогодні!