Головна / новини / змагання / КУ Київ 2024: Золотий дубль в командних змаганнях з фехтування на рапірах для ЦСК ЗСУ!
КУ Київ 2024: Золотий дубль в командних змаганнях з фехтування на рапірах для ЦСК ЗСУ!

Чемпіонство в рідних стінах виборов жіночий квартет у складі переможниці вчорашніх змагань Дарії Миронюк, бронзової медалістки в особистій першості Анни Тараненко, а також Аглаї Борисової та Єлизавети Чижикової.

Господарки доріжки впевнено виграли спочатку дві зустрічі в групі, а потім ще дві в олімпійці на шляху до фіналу, де на них чекало протистояння з представницями миколаївського «Динамо-1» на чолі з призеркою Кубка світу і Гран-прі Аліною Полозюк. Вирвавшись вперед після першої серії боїв, киянки перемогу вже не віддали (42:31).  

У поєдинку за третє місце спортсменки місцевої ДЮСШ «Армієць»  взяли гору над командою Олімпійського фахового коледжу імені І. Піддубного (44:28).

***

Захистити чемпіонське звання змогла чоловіча команда ЦСК ЗСУ, за яку цьогоріч фехтували Максим Гаравський, Андрій Погребняк, Дмитро Чучукало та Олег Кокоровець.

Після впевнених трьох перемог в групі, а потім ще двох в олімпійці, господарі турніру зустріли серйозний опір у фіналі від команди львівської ШВСМ, але все ж перемогли (45:37).

Напруженим вийшов і поєдинок на бронзу, в якому київська Школа вищої спортивної майстерності зустрілася з миколаївським «Динамо-2», яке перед тим у своєму півфіналі, перевернувши рахунок з 22:30 на 34:33, все ж поступилося ШВСМ-Львів-1 (38:45).

Ще один відчайдушний камбек продемонстрували миколаївці в передостанньому бою «бронзового» поєдинку, скоротивши відставання з семи уколів до двох (40:38), але Давід Кніжнік все ж вистояв у протистоянні з новоспеченим віцечемпіоном Кубка України в особистому заліку Єлізаром Дирдою і приніс бронзу Києву (45:43) .

 Відзначимо, що чемпіони, як серед жінок, так і серед чоловіків, були нагороджені ексклюзивними Кубками, виготовленим на замовлення Федерації фехтування України Класичним ювелірним Домом «Lоbоrtаs». Кубки є перехідними, і на них будуть вигравіювані імена переможців  і рік. Трофей зберігатиметься в офісі ФФУ до наступного Кубка України.

Рапіра, жінки (командні)Рапіра, чоловіки (командні)
1. ЦСК ЗСУ (Аглая Борисова, Дарія Миронюк, Анна Тараненко, Єлизавета Чижикова)
2. Динамо – Миколаїв-1 (Крістіна Кулик, Аліна Полозюк, Кіра Пронь, Мілана Степовик)
3. Армієць – 1 (Валентина Дерменжи, Ірина Зирянова, Марина Михальова)
1. ЦСК ЗСУ (Максим Гаравський, Олег Кокоровець, Андрій Погребняк, Дмитро Чучукало)
2. ШВСМ – Львів-1 (Даниїл Гойда, Тарас Лютий, Олексій Стрельцов, Клод  Юнес)
3. ШВСМ – Київ (Давід Кніжнік, Богдан Пнівчук, Василь Слов’як, Андрій  Щерба)