Головна / новини / змагання / ВЗН 2024 Київ: Вікторія Коротченко та Станіслав Закутній – переможці Всеукраїнських змагань найсильніших серед юніорів
ВЗН 2024 Київ: Вікторія Коротченко та Станіслав Закутній – переможці Всеукраїнських змагань найсильніших серед юніорів

Переможницею серед дівчат стала Вікторія Коротченко, яка виграла спочатку всі шість боїв в групі, а потім ще чотири в олімпійці. Відзначимо, що нагороду 17-річна шаблістка з Миколаєва гарантувала собі перемогою у чвертьфіналі над новоспеченою чемпіонкою України серед юніорок Веронікою Івановою (15:7). За вхід у двійку учениця Артема Скорохода та Юрія Марченка взяла гору над одеситкою Валерією Моренець-Кубанською (15:8), а у фіналі змусила скласти зброю минулорічну переможницю цих змагань Софію Головкіну з Черкас (15:12).

Третю сходинку з Моренець-Кубанською розділила Володимира Бабенко з Миколаєва, яка у своєму півфіналі поступилася Головкіній (8:15).

***

Продовжив свою переможну серію Станіслав Закутній. 19-річний спортсмен з Черкас, який нещодавно вдруге став чемпіоном України серед юніорів, записав сьогодні на свій рахунок п’ять перемог в п’яти боях «пулі» і потім ще чотири – в олімпійці.

За вхід у двійку підопічний Людмили Шкалікової та Юрія Нікітіна виграв у Дмитра Колобаєва з Києва (15:12). А от поєдинок за золото став повторенням фіналу національного чемпіонату і знову Закутній виявився сильнішим за миколаївця Даніїла Скорохода (15:13).

Разом з Колобаєвим на третю сходинку п’єдесталу зійшов столичний шабліст Роман Красновид, який за вхід у двійку поступився Скороходу (13:15).

Шабля, жінки (особисті)Шабля, чоловіки (особисті)
1. Вікторія Коротченко (Миколаїв)
2. Софія Головкіна (Черкаси)
3. Володимира Бабенко (Миколаїв)
3. Валерія Моренець-Кубанська (Одеса)
1. Станіслав Закутній (Черкаси)
2. Даніїл Скороход (Миколаїв)
3. Дмитро Колобаєв (Київ)
3. Роман Красновид (Київ)