Головна / новини / змагання / 🏆🤺🇺🇦ВЗН 2021 Київ: Прокуда здобуває перше золото, Ягодка підтверджує клас!
🏆🤺🇺🇦ВЗН 2021 Київ: Прокуда здобуває перше золото, Ягодка підтверджує клас!

Сьогодні, 22 грудня, у столичному залі ЦСК ЗСУ представники фехтування на шаблях розіграли нагороди Всеукраїнських змагань найсильніших. Серед чоловіків підтвердив клас досвідчений одесит Андрій Ягодка. Серед жінок чемпіонкою стала, до речі, здобувши свою першу таку велику перемогу на національному рівні, 27-річна черкащанка Олена Прокуда. Відзначимо, що змагання проходили з виявленням усіх місць в Табло 16.

Ягодка виграв чотири з п’яти боїв у групі і отримав четвертий номер при посіві олімпійки, де стартував з переконливої перемоги в 1/8 над киянином Романом Красновидом (15:3). Після цього досвідчений одесит змусив скласти зброю ще одного представника столиці Василя Гумена (15:6), а далі взяв гору над Юрієм Цапом з Миколаєва (15:12) та поставив золоту крапку перемогою над черкащанином Богданом Платоновим (15:10).

На третю сходинку п’єдесталу зійшов Цап, який у поєдинку за бронзу виявився сильнішим за киянина Олексія Стаценка (15:13).

Так само як і Ягодка, програла один бій в групі, майбутня переможниця жіночих змагань Олена Прокуда. Стартувавши в олімпійці під третім номером, черкащанка впевнено перемогла в 1/8 землячку Валерію Гнідашеву (15:8). Після цього вона у чвертьфіналі взяла гору над киянкою Марією Цимботою (15:10), а за вхід у двійку змусила скласти зброю одну з наймолодших учасниць змагань Олександру Бондар з Миколаєва (15:9). Справжньою окрасою турніру став напружений фінал між одеситкою Оленою Кравацькою та Прокудою, який завершився на користь останньої (15:12).

У поєдинку за бронзу киянка Олександра Мамонтова виявилася сильнішою за Бондар (15:13). Відзначимо, що Бондар на шляху до четвірки вибила з боротьби віцечемпіонку Олімпіади-2016 Олену Вороніну (15:9), яка у підсумку посіла шосте місце. Мамонтова натомість не пустила у півфінал ще одну представницю срібної команди зразка Ріо Аліну Комащук (15:4). Вона – сьома.